keskiviikko 1. huhtikuuta 2015

Lintujen muutto

Muuttolintu – Wikipedia. Lintujen pesinta ja muutto, Oppiminen, yle. fi. Lintujen muutosta - Spring Alive.


Lintujen paamuuttoreitit Suomessa (pdf) - Ymparisto. Lintujen muutto.


Muuttolintu on lintu, joka viettaa vuoden eri osat saannollisesti eri paikoilla. Lintuja jotka siirtyvat paikasta toiseen satunnaisesti esimerkiksi ravinnon loppuessa. Selkamerelta ja Peramerelta laulujoutsenen muutto suuntautuu leveana rintamana lintujen muuttoa ohjaavat Kaakkois-Suomessa suuret jarvenselat.


Kuvat aiheesta lintujen muutto


Lintujen pesinta ja muutto. Kolme joutsenta lentaa taivaalla. Kuva: Raine Martikainen/Yle. Lintulajien elinymparistoissa on suuria eroavaisuuksia. Kurki kokoaa. Suomessa pesii noin 240 lintua, joista n. 75 prosenttia on muuttolintuja. Pohjoisessa on muuttolintujen osuus vielakin suurempi. Valtaosa muuttolinnuistamme.


Muuttolintujen reitit: Viro lintuharrastajan paratiisina - Visitestonia. com


Lintuharrastusta Virossa – miljoonia lintuja muuton aikana. Lintujen nakyva muutto on nyt vilkkaimmillaan - Helsingin Sanomat. 20 Syyskuu 2014 Lintujen nakyva muutto on nyt vilkkaimmillaan. Viikonloppuna voi nahda ainakin kurkia, peippoja, hiirihaukkoja, haapanoita ja kottaraisia.

Lintujen muutto, Suomen Luonto. Isojen lintujen muuttoreitit Satakunnassa - Turun yliopisto.


Lintujen muuton ajoittumisen tutkiminen Hangon lintuasemalla.


1. ISOJEN LINTUJEN. MUUTTOREITIT. SATAKUNNASSA. – havaintokatsaus. AHLMAN. Konsultointi & suunnittelu. TURUN YLIOPISTO. Merenkulkualan. Paras aika lintujen tarkkailuun on muuton aika, jolloin miljoonat linnut tayttavat taivaan. Kansainvalisesti merkittavien Ramsar-kosteikkojen runsauden ja. Lintujen muuton ajoittumista, fenologiaa, on tutkittu Hangon lintuasemalla vuodesta 1979 lahtien. Aineiston perusteella seka kevainen etta syksyinen muuton.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.